Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe bułeczki z mąki orkiszowej z dodatkiem ziaren to najlepsze co możemy zaserwować naszym domownikom na śniadanie ;)
To pomysł na pyszne i proste do przygotowania danie, które każdemu zasmakuje....
Odsłon: 9
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 44
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 272
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1706
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 124
To pomysł na pyszne i proste do przygotowania danie, które każdemu zasmakuje....
Odsłon: 9
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 44
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 272
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1706
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 124
Składniki
Drożdże skruszyć do miski i rozmieszać z cukrem. Następnie dodać kefir w temp. pokojowej i kilka łyżek mąki pszennej. Wymieszać i ustawić w ciepłym miejscu na ok. 10 min. Do gotowego zaczynu dodać pozostałe składniki i wyrobić ciasto drożdżowe. Gotowe przykryć i na ok. 60 min. odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Z gotowego formować bułeczki (u mnie 16 szt) i przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pozostawić do napuszenia. Potem posmarować roztrzepanym jajem i posypać ziarnami.
Piec w temp. 200 stopni przez ok. 20 min. Smacznego!