Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
znalazlam ten przepis w internecie jakis czas temu niestety nie wiem czyjego jest autorstwa poniewaz przepisalam na kartke, urozmaicilam go dodajac nasiona:)
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 15
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 13
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 14
Szukasz efektownego dania na niedzielny obiad lub grilla ze znajomymi? A co p...
Odsłon: 576
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 24
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 15
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 13
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 14
Szukasz efektownego dania na niedzielny obiad lub grilla ze znajomymi? A co p...
Odsłon: 576
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 24
Składniki
drożdże rozpuścić w szklance ciepłej wody razem z cukrem.
mąkę przesiać i dodać drożdże, słonecznik, siemie i sól - wymieszać i dodać olej i wyrabiac ciasto przez ok 5-7 minut.
uformowac bułki - ok 10 sztuki ukladac na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, zwilżyć woda i posypać sezamem i pozostawić do wyrośnięcia na min 30 min - ja wsadzam do piekarnika i ustawiam 30 stopni.
piec 15-20 min w temp 180 st. SMACZNEGO!!!