Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 127
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 150
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 868
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 172
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 99
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 127
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 150
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 868
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 172
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 99
Składniki
Margarynę,żółtka, cukier i proszek dobrzej rozetrzeć , dodać kartoflankę. Wyłożyć na miskę z mąką i wynieść do chłodu i lekko zagnieść. Wyłożyć na dwie wysmarowane blachy. Pięć na zloty kolor ok 15 minut w temperaturze 180 stopni
Żółtka, cukier i mąkę rozmieszać w części mleka (tak jak budyń), pozostałe mleko zagotować. Do gotującego mleka wlać rozrobiony budyń. Gotować do gęstości ciągle mieszając. Masło rozkręcić i dodawać zimną masę i olejek rumowy. Przełożyć mazurek i polukrować