Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rogaliki rozpływają się w ustach. Znikają z talerza zanim ostygną.
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 65
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 111
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 54
Kruche ciasto, które doskonale nadaje się do tart na słodko. Uniwersalny, pro...
Odsłon: 112
Sezamki to hit lat 90. XX wieku. Jeśli nie miałeś okazji spróbować tego raryt...
Odsłon: 134
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 65
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 111
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 54
Kruche ciasto, które doskonale nadaje się do tart na słodko. Uniwersalny, pro...
Odsłon: 112
Sezamki to hit lat 90. XX wieku. Jeśli nie miałeś okazji spróbować tego raryt...
Odsłon: 134
Składniki
Mąkę przesiać do miski, dodać pokrojone schłodzone masło, żółtka, cukier puder, jogurt i szczyptę soli. Zagnieść ciasto i owinąć w folię spożywczą. Włożyć na pół godziny do lodówki.
Ciasto podzielić na trzy części. Każdy kawałek rozwałkować na oprószonym mąką blacie, na ok 2 mm grubości., na kształt koła. Kroić jak pizzę na 8 części. Na każdą część od szerszej strony nakładać dżem i zwijać do węższej strony.
Piec na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia przez około 25 minut w nagrzanym piekarniku do 190 stopni. Przestudzone rogaliki posypać cukrem pudrem. SMACZNEGO!