Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie bez żadnej pracy, zawsze wychodzą i smakują naprawdę pysznie.
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1052
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1352
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12898
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1052
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1352
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12898
Składniki
Do miski wsypać mąkę, budyń, cukier i cukier waniliowy, wymieszać. Dodać masło, żółtka i mleko. Wszystkie składniki wymieszać mikserem na małych obrotach. Ciasto przełożyć na posypany mąką blat i zagnieść dłońmi na jednolitą masę. Ciasto owinąć folią spożywczą i włożyć do lodówki na około 30 minut. Z ciasta odcinać małe kawałki i formować je w podłużny wałek. Wałek pokroić na mniejsze podłużne odcinki, które zwijać w kształt rogalika. Duże blachy wyłożyć papierem do pieczenia i układać na nich rogaliki. Ciasteczka piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez 10-15 minut (lub trochę krócej) do lekkiego zrumienienia. Gorące zdjąć z blachy szeroką łopatką lub nożem. Mleczną czekoladę roztopić w kąpieli wodnej z 3 łyżkami mleka. Rogaliki ozdobić czekoladą.