Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Koreczki z chleba tostowego"
Cukinia ma bardzo subtelny smak, dzięki temu świetnie pasują do niej inne war...
Odsłon: 46
Soczyste filety z kurczaka podane z sosem śmietanowym z dodatkiem szpinaku. P...
Odsłon: 50
Polecam.
Odsłon: 2058
Cukinia ma bardzo subtelny smak, dzięki temu świetnie pasują do niej inne war...
Odsłon: 46
Soczyste filety z kurczaka podane z sosem śmietanowym z dodatkiem szpinaku. P...
Odsłon: 50
Polecam.
Odsłon: 2058
Składniki
Rukolę umyj i osusz. Awokado przekrój wzdłuż. Pestkę podważ nożem i wyjmij. Awokado obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Przełóż do miski, dodaj pokruszony ser feta, rukolę, natkę, czosnek przeciśnięty przez praskę oraz sok z cytryny. Zmiksuj na gładką masę. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Cebulę drobno posiekaj. Do miski włóż ser i rozgnieć widelcem. Można go też przecisnąć przez praskę. Dodaj rozdrobnionego łososia, cebulę, keczup oraz sok z cytryny. Zmiksuj na gładką masę. Dopraw solą oraz pieprzem.
Kromkę chleba tostowego posmaruj pastą z awokado i przykryj drugą kromką chleba. Jej wierzch posmaruj pastą z łososia. Przykryj trzecią kromką chleba posmarowaną majonezem i posypaną sezamem. Nożem obkrój boki chleba, aby odciąć skórki. Przetnij ukośnie, aby powstały 4 trójkąty. W ten sam sposób przygotuj koreczki z pozostałego chleba i pasty.
30 minut, Sztuka: 220 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie