Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gorące bułeczki z grzybami"
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 128
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 29
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6520
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 128
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 29
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6520
Składniki
Piersi kurczaka opłucz, osusz na papierowym ręczniku, pokrój w kostkę. Oprósz solą i pieprzem. Wrzuć na patelnię z 1-2 łyżkami oleju i usmaż na złoty kolor.
Grzyby oczyść, odetnij trzonki, opłucz starannie pod bieżącą wodą. Większe kapelusze pokrój w paski, mniejsze grzybki zostaw w całości.
Cebule obierz, posiekaj w drobną kostkę. Na patelni rozgrzej masło. Gdy się rozpuści, wrzuć grzyby, a potem cebule. Smaż, mieszając 5 minut. Śmietanę rozmieszaj z mąką. Dodaj do grzybów na patelni.
Natkę opłucz, oderwij listki, posiekaj. Dodaj do masy grzybowej. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Duś na małym ogniu około 10 minut, aż płyn odparuje, a masa grzybowa zgęstnieje. W tym czasie bułki rozkrój, usuń część miąższu, podgrzej w piekarniku (2-3 min w 180 st). Wypełnij przygotowaną masą i od razu podawaj.
Czas ok. 35 min; porcja – 330 kcal, cena 1,90 zł.
. Smak duszonych grzybów podkreśli dodatek sera pleśniowego.Źródło: Świat kobiety