Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rogaliki są proste w przygotowaniu i długo zachowują swoją świeżość
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 135
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 40
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6529
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 135
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 40
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6529
Składniki
Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku z łyżeczką mąki i łyżeczką cukru. Odstawić aby troszkę urosły. Do zaczyny dodać resztę składników i zagnieść ciasto. Na stolnicy rozwałkować ciasto i pokroić na trójkąty. Na każdy nałożyć łyżeczkę dżemu, uformować rogaliki. Piec w temperaturze 190 stopni około 15 minut. Smacznego;-)