Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 163
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 215
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 163
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 215
Składniki
Mąkę przesiać do miski, dodać sól i wymieszać. Drożdże rozpuścić w letniej wodzie i powoli wlewać do mąki.Całość delikatnie wymieszać. Następnie wsypać otręby, dodać pestki słonecznika, ponownie wszystko wymieszać.Rozczyn zostawić na 15 minut.
Ciasto włożyć do dwóch cienkich blaszek (keksówek - 30cm), wysmarowanych uprzednio margaryną. Piec około 1 godziny w 200 st. C.