Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna propozycja na domowe pieczywo. Tym razem długa bułka z dodatkiem bardzo smacznej, aromatycznej czarnuszki. Polecam ;)
Pyszny i łatwy do zrobienia deser jogurtowy. Można go przyrządzić również z i...
Odsłon: 239
Przygotuj się na kulinarną podróż, której główną atrakcją są kotlety mielone,...
Odsłon: 1359
Pyszny i łatwy do zrobienia deser jogurtowy. Można go przyrządzić również z i...
Odsłon: 239
Przygotuj się na kulinarną podróż, której główną atrakcją są kotlety mielone,...
Odsłon: 1359
Składniki
Drożdże skruszyć do miski, dodać cukier, wymieszać. Następnie wlać ciepłą wodę i nasypać kilka łyżek mąki, wymieszać i pozostawić by zaczyn "ruszył". Następnie dodać pozostałe składniki i wyrobić ciasto drożdżowe.
Gotowe ciasto przykryć i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Wyrośnięte podzielić na dwie części, uformować długie bułki i przenieść na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pozostawić do napuszenia. Następnie bułki posmarować roztrzepanym jajem z mlekiem i posypać czarnuszka
Piec w temp. 210 stopni przez ok. 25-30 min. Smacznego!