Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny, domowy chlebek, łatwy do upieczenia przez każdego.
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 99
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 145
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 29
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 130
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 99
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 145
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 29
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 130
Składniki
Do miski wsypać obie mąki i otręby pszenne i wymieszać.
Na suchej patelni uprażyć wszystkie ziarna i wsypać do miski, wymieszać.
Dodać sól, wymieszać, później cukier, wymieszać, potem pokruszone świeże drożdże i ponownie wymieszać.
Dodać maślankę i dokładnie wymieszać.
Pozostawić na 20 minut do wyrośnięcia.
Potem ciasto odgazować i przełożyć do foremek i ponownie pozostawić na 15 minut. Następnie wstawić do nagrzanego piekarnika do 230 stopni C na 15 minut, potem zmniejszyć temperaturę do 200 stopni C i piec jeszcze przez około 30 minut.
Wyjąć upieczone chlebki z foremek i wystudzić na kratce.
Smacznego !