Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niebo w gębie, ot po prostu :)
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 55
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 106
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 341
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 55
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 106
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 341
Składniki
Robimy zaczyn. Mleko lekko podgrzewamy dodajemy cukier i drożdże. Odstawiamy do wyrośnięcia. Czosnek obieramy - przciskamy.
Do zaczynu wsypujemy mąkę, dodajemy jajko, czosnek, celube (poszatkowane) i sól. Wyrabiamy ciasto - jeśli za rzadkie można dosypac mąki.
Wyrabiamy aż ciasto zacznie odchodzić od ręki. Wszystko wkładamy do wcześniej wysmarowanej placy, wąskiej podłużnej, zostawiamy na chwilę do wyrośnięcia i do piekarnika
Pieczemy ok. 20 minut w temp. 200 stopni.