Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
niech was nie zwiedzie nazwa, to ciasto, wilgotne, mięsiste, niezwykle aromatyczne... zakochałam się w nim :-)
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 292
Cukinia faszerowana mielonym mięsem wieprzowym plus rozpływający się ser i id...
Odsłon: 32
Przygotuj się na wyjątkowy posiłek, który zaspokoi Twoje kulinarne pragnienia...
Odsłon: 53
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 292
Cukinia faszerowana mielonym mięsem wieprzowym plus rozpływający się ser i id...
Odsłon: 32
Przygotuj się na wyjątkowy posiłek, który zaspokoi Twoje kulinarne pragnienia...
Odsłon: 53
Składniki
Wymieszać roztopione masło z rozgniecionymi bananami. Dodać cukier, roztrzepane jajko, przyprawę. Na końcu mąkę wymieszaną z sodą i szczypta soli. Wymieszać. Piec przez godzinę czasu w piekarniku nagrzanym do 170°C, w formie keksówce o wymiarach 10 x 20 cm. Banany rozgniatamy widelcem, nie używamy miksera. Nie żałujemy bakalii, u mnie to żurawina, orzechy, śliwki suszone przepis z http://simplyrecipes.com/recipes/banana_bread/ + moje modyfikacje