Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ozorki wieprzowe to cenne źródło witamin szczególnie z grupy B, potas, fosfor...
Odsłon: 27
Pyszne i kruche ciasto z truskawkami z dodatkiem kruszonki poprostu poezja sm...
Odsłon: 1829
Pyszny i szybki sposób na ciepły posiłek obiad czy kolację gdy nie masz za du...
Odsłon: 398
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1760
Ozorki wieprzowe to cenne źródło witamin szczególnie z grupy B, potas, fosfor...
Odsłon: 27
Pyszne i kruche ciasto z truskawkami z dodatkiem kruszonki poprostu poezja sm...
Odsłon: 1829
Pyszny i szybki sposób na ciepły posiłek obiad czy kolację gdy nie masz za du...
Odsłon: 398
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1760
Składniki
Do małego garnuszka należy wkruszyć drożdże, wsypać cukier, dwie łyżki mąki i pół szklanki wody. Odstawić do wyrośnięcia na 15 minut. Obydwie mąki przesiać, dodać wyrośnięty zaczyn, resztę wody i mieszać na początku łyżką, a następnie rękoma wyrabiać ciasto. Gdy widzimy, że składniki połączyły się ze sobą i nie ma grudek, stopniowo dolewamy olej. Ciasto wchłonie cały. Tak wyrobione ciasto umieszczamy w naczyniu, nakrywamy ściereczką i dajemy w ciepłe miejsce na 60 minut. Po tym czasie ciasto wyjmujemy i kilka minut zagniatamy w celu pozbycia się pęcherzy powietrza. Formę do pieczenia należy wyłożyć papierem od spodu, i następnie kładziemy ciasto. Pieczemy 50 minut 180* opcja dół. Smacznego.