Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobry i prosty w wykonaniu chlebek.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 120
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1700
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 595
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 229
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 105
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 806
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 120
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1700
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 595
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 229
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 105
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 806
Składniki
Składniki sypkie wymieszać w dużej misce. W 1/2 l wody rozpuścić drożdże i cukier dodać do sypkich składników. Do drugiej połówki wody dodać ocet i również dodać do miski. Dokładnie wymieszać łyżką. Zostawić na 20 minut do wyrośnięcia.
Przygotować 2 foremni keksowe (11x30). Wysmarować je smalcem i wysypać bułką tartą. Po 20 min. ponownie wymieszać ciasto łyżką i przełożyć do foremek wyrównać łyżką zamoczoną w wodzie. Zostawić do wyrośnięcia na kolejne 20 min. Włączyć też piekarnik aby się nagrzał nastawić na 200 st.C. Gdy ciasto urośnie spryskać wodą i posypać ziarnem słonecznika. Włożyć do nagrzanego piekarnika zmniejszyć temp. do 180 st.C i piec około 55 minut. zależnie od piekarnika. Nie otwierać w czasie pieczenia. Po upieczeniu wyciągnąć z foremki , kroić po wystygnięciu.