Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chlebek z mąki kukurydzianej jest idealny dla osób na diecie bezglutenowej. Świetnie też sprawdzi się jako urozmaicenie w codziennej diety opartej na chlebach pszennych czy żytnich. Do przygotowania chlebka potrzebujesz dosłownie kilku składników i chwili wolnego czasu.
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 113
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 185
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 198
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 113
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 185
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 198
Składniki
Odlej 100 ml mleka do małego garnuszka, lekko podgrzej. Do ciepłego mleka wkrusz drożdże, dodaj łyżeczkę cukru i wymieszaj. Odstaw na 5 minut.
W dużej misce umieść mąkę kukurydzianą, wsyp szczyptę soli, następnie dodaj zaczyn drożdżowy, resztę mleka i jajka. Całość dokładnie wymieszaj.
Gdy składniki się połączą wyrób gładkie ciasto.
Foremkę natłuść masłem klarowanym, przełóż ciasto, przykryj ściereczką i odstaw na 30 minut w ciepłe miejsce.
Po upływie czasu włóż do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piecz przez 40 minut.