Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowy, domowy chlebek z dodatkiem ziaren... to zawsze smakuje ;)
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 94
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6586
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 156
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1218
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5635
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 94
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6586
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 156
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1218
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5635
Składniki
Drożdże wymieszać z cukrem. Dodać kilka łyżek ciepłego mleka i mąki pszennej, wymieszać i odczekać kilka minut. Potem dodać pozostałe składniki, wymieszać. Na końcu dodać wszystkie ziarna i wyrobić ciasto drożdżowe. Przykryć i na ok. 30 min. odstawić w ciepłe miejsce.
Następnie ciasto przełożyć do dwóch prostokątnych form (u mnie jedna mniejsza), pozostawić do napuszenia. Przed włożeniem do piekarnika wierzch posmarować mlekiem.
Piec w temp. 230 stopni przez ok. 50 min. Smacznego!