Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeden z lepszych chlebów jaki jadłam, chrupiąca delikatna, krucha skórka, a środek miękki i puszysty '-D
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 595
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 229
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 105
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 119
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 806
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 595
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 229
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 105
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 119
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 806
Składniki
Do miski dodajemy mąkę, sól, drożdże i cukier. Mieszamy, a następnie dodajemy wodę, majonez i olej.
Dokładnie mieszamy do połączenia składników i odstawiamy w ciepłe miejsce na 1 godzinę aby podrosło.
Wyrośnięte ciasto przekładamy do średniej keksówki nasmarowanej olejem. Ciasto z wierzchu skrapiamy wodą i obsypujemy makiem, a następnie odstawiamy w ciepłe miejsce na 15 minut.
Foremkę z chlebem wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp. 180'C i pieczemy przez 45 minut. Po upieczeniu studzimy go na kratce. Smacznego !!!
;-D
;-)))
;-d