Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Chleb szpinakowy"
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 50
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7140
Polecam.
Odsłon: 1627
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 79
Przepis dnia
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 50
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7140
Polecam.
Odsłon: 1627
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 79
Przepis dnia
Składniki
Przesianą mąkę wymieszaj z drożdżami, cukrem i solą. Wlej szklankę ciepłej wody, zagnieć. Odstaw do wyrośnięcia.
Szpinak podduś na maśle, przypraw. Ciasto rozwałkuj na prostokąt, posmaruj szpinakiem. Zwiń z obu stron do środka. Posmaruj żółtkiem. Piecz 45 min w 180°C.
Czas przygotowania: 75 min. Ilość porcji: 8. Cena za porcję: 0,60 zł.
Przepis przysłała Agnieszka Trzcińska z Kalisza.