Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostszy czasem jest najsmaczniejszy :) Ten chlebek smakuje naprawdę rewelacyjnie!
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 130
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 109
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 130
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 109
Składniki
Drożdże połączyć z miodem. Następnie dodać kilka łyżek letniej wody i tyle mąki, by zaczyn miał konsystencję gęstej śmietany. Pozostawić na kilka minut. Potem dodać pozostałe składniki, wyrobić ciasto i odłożyć w ciepłe miejsce do podwojenia objętości.
Następnie uformować chlebek, przenieść na blachę i ukośnie ponacinać. Przed włożeniem do piekarnika posmarować żółtkiem wymieszanym z mlekiem. Piec w temp. 220 stopni przez ok. 50-60 min. Smacznego!