Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapach, który unosi się po całym domu, to zapach pieczonego domowego chleba. Tym razem jest to chleb na bazie mąki orkiszowej i pszennej z dodatkiem nasion słonecznika.
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 874
To pomysł na pyszne i proste do przygotowania danie, które każdemu zasmakuje....
Odsłon: 16
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 54
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 287
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1712
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 874
To pomysł na pyszne i proste do przygotowania danie, które każdemu zasmakuje....
Odsłon: 16
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 54
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 287
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1712
Składniki
1. Drożdże kruszę do małej miski, rozrabiam z jedną szklanką wody. 2. Do dużej miski wsypuję obie mąki, sól, wlewam oliwę z oliwek, rozrobione drożdże i wodę. 3. Ciasto wyrabiam, dodaję pestki słonecznika i odstawiam w ciepłe miejsce na jedną godzinę.
4. Ciasto przekładam do formy natłuszczonej olejem. 5. Chleb piekę w rozgrzanym piekarniku 50 minut w 180°C.
6. Chleb gotowy. 7. Smacznego.