Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miska, firemki do pieczenia chleba
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 133
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 36
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6526
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 133
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 36
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6526
Składniki
Do zaczynu wlać 2 szklanki wody i wsypać 1 szklankę mąki żytniej. Zostawić na 12 godzin
Wlać 3 szklanki cieplej wody Wsypać 1 kg mąki tortowej pszennej Rozpuść i wlać 5 dkg drożdży ( w wodzie) Wsypać 3 łyżeczki soli Wsypać 1 szklankę otrąb pszennych Wsypać 1 szklankę słonecznika Wymieszać wszystko Po wyrośnięciu odłożyć 2 łyżki zaczynu
Wstawić do zimnego piekarnika Piec w temp. 200 stopni C ok godziny