Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, delikatny chleb uniwersalny w smaku pasujący do słodkich jak i kanapek z wędliną.
Burgery to amerykański klasyk, który doskonale sprawdzi się podczas wiosennyc...
Odsłon: 132
Kurczak po meksykańsku to potrawa, do której nie potrzebujesz więcej dodatków...
Odsłon: 1212
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 428
To pyszny i prosty sposób na zapiekankę, która jest świetnym pomysłem na kola...
Odsłon: 80
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 291
Burgery to amerykański klasyk, który doskonale sprawdzi się podczas wiosennyc...
Odsłon: 132
Kurczak po meksykańsku to potrawa, do której nie potrzebujesz więcej dodatków...
Odsłon: 1212
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 428
To pyszny i prosty sposób na zapiekankę, która jest świetnym pomysłem na kola...
Odsłon: 80
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 291
Składniki
Rozkruszone drożdże wymieszać z wodą, miodem i 2 łyżkami mąki. Przykryć i pozostawić w ciepłym miejscu na 15 min. Pozostałą mąkę przesiać, wymieszać z solą, olejem i rozczynem. Ciasto wyrabiać ok. 10 min., przykryć i pozostawić do wyrośnięcia.na 1 godz. Ciasto wyłożyć na posypaną mąką stolnicę i uformować długi, zgrabny bochenek. Naciąć z wierzchu kilka razy i umieścić na wyłożonej papierem do pieczenia blasze . Piec 40 - 50 min. w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C. Wyjąć i wystudzić na kratce.