Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nic nie zastąpi wiejskiego domowego chleba ale nie jesteśmy do końca skazani na marketowe dmuchane pieczywo
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 31
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 85
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 89
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 74
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 31
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 85
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 89
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 74
Składniki
Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oliwie
Do misy wsypujemy mąkę pszenną oraz żytnią, dodajemy drożdże, suchy zakwas, podsmażoną cebulę, sól i zalewamy letnią wodą
Całość dokładnie wymierzać i odstawić na ok 2-30 minut pod przykryciem
Ciasto przekładamy do podłużnej foremki (ok 30x10x7cm) i odstawiamy na godzinę żeby wyrosło, wierzch można posypać mąka
Wyrośnięte ciasto wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni z termoobiegiem na środkową półkę i pieczemy ok 50-60 minut