Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten chleb przygotujesz w mgnieniu oka. Wystarczy zmieszać ze sobą suche składniki i wodę. Gotowe ciasto przełożyć do foremek i upiec. Chlebek bez wyrabiania i wyrastania to absolutny hit! Jaką mąkę wybrać? W przepisie wybraliśmy połączenie dwóch odmian mąki, zwykłej pszennej i graham. Możesz jednak przygotować chleb z 1 kg tej samej mąki. Jeśli masz ochotę, dodaj także płatki owsiane, ziarna słonecznika lub sezamu.
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 160
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 19
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 86
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 414
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19579
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 160
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 19
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 86
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 414
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19579
Składniki
Do dużej miski przesiej mąkę pszenną i graham. Dodaj suche drożdże, sól, cukier i siemię lniane. Wszystko wymieszaj za pomocą rózgi.
Do suchych składników wlej ciepłą wodę i za pomocą drewnianej łyżki wymieszaj.
Gotową masę przełóż do foremek wyłożonych papierem do pieczenia.
Chleb piecz w 180 stopniach Celsjusza przez 1 godzinę.
Wodę podgrzej do temperatury 40 stopni, powinna być ciepła, ale nie gorąca.