Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten pyszny jak się okazało chlebek bez mąki stał się ostatnio naszym jedynym pieczywem, które jemy z mężem. Spróbujcie i dajcie znać czy i Wam tak samo smakuje.
Łyżka i miska lub mikser/TM, foremka, piekarnik
Jeden z najsmaczniejszych chlebów, który piekła nasza babcia. Mocno chrupiący...
Odsłon: 47
Chleb na zakwasie żytnim przygotowany na bazie mąki orkiszowej (typ 750) i mą...
Odsłon: 29266
Kotlety mielone w sosie pomidorowym. Smaczny i niedrogi obiad. Do sosu dodał...
Odsłon: 108
Jeden z najsmaczniejszych chlebów, który piekła nasza babcia. Mocno chrupiący...
Odsłon: 47
Chleb na zakwasie żytnim przygotowany na bazie mąki orkiszowej (typ 750) i mą...
Odsłon: 29266
Kotlety mielone w sosie pomidorowym. Smaczny i niedrogi obiad. Do sosu dodał...
Odsłon: 108
Składniki
Ser i jajka zmiel na gładką masę.
Następnie dodaj pozostałe składniki, czyli płatki i nasiona, sól i proszek do pieczenia. Wymieszaj wszystko razem dokładnie za pomocą miksera lub ręcznie czy za pomocą łyżki też będzie ok.
Ciasto przełóż od razu do wysmarowanej tłuszczem foremki o wymiarach 10x25. Silikonowej foremki nie musisz smarować.
Piecz w temperaturze 180°C góra dół przez około 50 minut do suchego patyczka.
Chlebek ostudź i wyjmij z foremki. Smacznego