Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulchna, smaczna chałka, którą ja zawsze przyrządzam m.in. na święta Wielkanocne ;)
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 128
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 154
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 876
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 173
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 100
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 128
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 154
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 876
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 173
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 100
Składniki
Drożdże skruszyć do miski i wymieszać z miodem. Następnie dodać ciepłego mleka i tyle mąki, by zaczyn miał konsystencję gęstej śmietany. Pozostawić na ok. 10 min. do wyrośnięcia. Następnie dodać pozostałe składniki , w tym stopione masło i wyrobić ciasto drożdżowe. Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do momentu podwojenia objętości.
Gotowe ciasto podzielić na dwie części. Rozwałkować i ponacinać boki. Następnie nacięcia nakładać na siebie, końcówki zagiąć pod spód. Gotowe chałki przenieść na blachę wyłożona papierem do pieczenia i pozostawić na ok. 30 min. do napuszenia.
Przed włożeniem do piekarnika posmarować wierzch roztrzepanym jajem.Piec w temp. 180 stopni przez ok. 40 min. Smacznego!