Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do zrobienia tych bułeczek nie potrzebujesz drożdży, nie musisz nawet włączać piekarnika. Wystarczy, że z podanych składników zagnieciesz ciasto, wykroisz za pomocą szklanki kółka i… usmażysz na patelni. Jeśli marzysz o aromatycznym pieczywie o poranku, wypróbuj przepis.
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 170
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 26
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 110
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 444
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 170
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 26
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 110
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 444
Składniki
Mleko połącz z jajkiem.
Do mokrych składników przesyp suche i wyrób na gładkie ciasto. Odstaw na 10 minut, aby „odpoczęło”.
Po upływie czasu rozwałkuj na grubość 2 cm i za pomocą szklanki wykrawaj kółka.
Porcje ciasta smaż na rozgrzanej patelni z obu stron przez 5-8 minut – do zarumienienia.