Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Bułeczki śmietankowe ze śliwkami i orzechami"
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 113
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6623
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 180
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1256
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5948
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 113
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6623
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 180
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1256
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5948
Składniki
<strong>Przepis przysłał Artur Piekut z Nowej Wsi</strong>
Śliwki umyj, wyjmij pestki, pokrój na cienkie plasterki. Mąkę, proszek do pieczenia, sodę i cukier wymieszaj. Jajka roztrzep, dodaj olej i śmietanę.
Połącz z suchymi składnikami, dodaj orzechy, wymieszaj. Ciastem napełnij foremki do babeczek, powkładaj plasterki śliwek.
Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C, piecz ok. 20 minut.Źródło: Chwila dla Ciebie