Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niesamowicie pyszne bułeczki, nawet nie sądzisz jak proste jest przygotowanie. Zapach tych bułek unosi się po całym domu, idealne na śniadanie. Świeże są jeszcze na trzeci dzień.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 507
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 217
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 13095
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 507
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 217
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 13095
Składniki
1. Drożdże rozpuszczam w letnim mleku. 2. Mąkę, sól, cukier wsypuję do miski, wbijam jajko, wlewam mleko z drożdżami, dodaję masło i wyrabiam ciasto. Ciasto odstawiam na godzinę do wyrośnięcia.
3. Po tym czasie ciasto dzielę na 12 części. Z każdej części ciasto formuję podłużne wałki około 15 cm. Następnie układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piekę w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180°C.
4. Bułeczki gotowe. 5. Smacznego.