Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie mogłam się oprzeć fantastyczna dekoracje stołu .
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 162
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 215
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 162
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 215
Składniki
Drożdże rozpuścić z cukrem w 5 łyżkach wody ,odstawić na 15 min. w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Następnie dodać do rozczynu mąkę , sól ok. 1 łyżeczkę i 250 ml ciepłej ale nie gorącej wody .Zagnieść na gładkie ciasto, przykryć i odstawić na 30 min.
Ciasto podzielić na 20 części .Z 2 kawałków uformować głowę baranka, z pozostałych zaś zrobić kulki, i uformować tułów baranka.Baranka skropić osolona wodę i posypać ziarnami.Odstawić do wyrośnięcia na 10 min.
Piec 30- 35 min. w temp. 180 st.