Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Złocista pigwówka"
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 23
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 86
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 108
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 23
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 86
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 108
Składniki
60 min • Porcja 170 kcal • Koszt porcji ok. 2,80 zł
Pigwę myję. Każdy owoc kroję na 4 części i usuwam gniazda nasienne. Miąższ zalewam spirytusem z 200 ml wody. Odstawiam na 5 tygodni, codziennie potrząsam słojem. Odcedzam na gęstym sicie.
Potem gotuję syrop z 250 ml wody, cukru i miodu. Studzę. Mieszam go z zalewem z pigwy. Odstawiam na minimum 8 tygodni.
Anna Mochocka ze SmykowaŹródło: Kobieta i życie