Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zimna lemoniada"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 172
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 226
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 172
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 226
Składniki
Porzeczki opłucz do kładnie pod bieżącą wodą, osącz na sicie. Za pomocą widelca oddziel gronka od szypułek. Obrane owoce wsyp do garnka, zalej 250 ml zimnej wody. Wsyp szklankę cukru. Gotuj całość na małym ogniu pod przykryciem 10 min.
Gdy owoce będą miękkie, zdejmij garnek z ognia. Masę wystudź, przetrzyj przez gęste sitko. Syrop rozlewaj do szklanek. Dopełnij wodą mineralną, sokiem z cytryny do smaku oraz pokruszonym lodem.
Czas ok. 30 min; porcja – 150 kcal, cena 1,30 zł.Źródło: Świat kobiety