Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 57
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 98
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 2091
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 57
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 98
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 2091
Składniki
Umyj śliwki, wyjmij pesti i przekrój na pół. Wrzuć do garnka. Zalej gorącą wodą, pozostaw na 4-5 dni.
Mieszaj 2 razy dziennie, a następnie dodaj cukier
Dodaj drożdże i pzrykryj. Mieszaj przez kolejne 5 dni.
Przelej do butelki, założ korek ze szklaną rurką i pozostaw do fermentacji.
Zlej wino przez sitko do butelek i pozostaw do leżakowania na kilka miesięcy.
Odstaw na kilka dni, przelej do butelek i zakorkuj.
Najlepsze jest po 12 miesiącach.