Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na jabłka w pełni. Najbardziej jesienny owoc kojarzy nam się głównie z szarlotką na kruchym cieście z chrupiąca kruszonką, pełną soczystych jabłek. A jak ciasto, to wiadomo - kalorie, z każdym kawałkiem większe. No i nie można jeść szarlotki przez cały dzień. Mamy więc propozycję na zdrowy i sycący zamiennik, który ucieszy miłośników jabłecznika, zwłaszcza tych liczących kalorie. Oto przepis na szarlotkowe smoothie - pyszne, energetyczne i zdrowe. Na pożywne śniadanie będzie jak znalazł. Możesz wypić na zimno, a także na ciepło. I do tego niebiański smak jabłek. Grzech nie spróbować.
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 118
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 825
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 169
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 90
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 524
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 118
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 825
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 169
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 90
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 524
Składniki
3 łyżki płatków owsianych przełóż do miski i zalej wrzątkiem. Obierz jabłka, pokrój na kawałki. Włóż jabłka do garnka, zalej 10 łyżkami wody i dodaj sok z cytryny. Duś ok. 5 minut, aby puściły sok.
Odcedź płatki owsiane i wrzuć do blendera, dodaj uprażone jabłka, płatki migdałowe i mleko, ewentualnie miód. Całość zblenduj. Łyżkę płatków owsianych upraż na suchej patelni. Szalotkowe smoothie przelej do szklanki, posyp je cynamonem i uprażonymi płatkami. Możesz je pić na ciepło, wybornie smakuje również na zimno.