Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Syrop z wiśni"
Szybka i smaczna
Odsłon: 1650
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 2346
Kalarepki to kolejny cud letniego sezonu. Myślę, że jest to niedocenione warz...
Odsłon: 147
Szybka i smaczna
Odsłon: 1650
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 2346
Kalarepki to kolejny cud letniego sezonu. Myślę, że jest to niedocenione warz...
Odsłon: 147
Składniki
Wiśnie umyj i osusz. Usuń szypułki i wydrąż około 3/4 owoców.
Zmiksuj owoce (razem z niewydrążonymi wiśniami, dzięki którym syrop zyska pestkowy posmak) i odłóż na ok. 24 godziny. Wiśnie przecedź przez gęste sito lub płótno.
litr powstałego soku ugotuj z cukrem, kwaskiem cytrynowym i laską wanilii.
Gdy cukier się rozpuści, laskę wanilii wyjmij z naczynia. Syrop przelej do butelki. Odstaw do ostygnięcia, a następnie wstaw do lodówki.
Po odstawieniu syrop możesz połączyć z amaretto.
Czas przygotowania: 30 minut 235 kcal/100 gŹródło: Tele Tydzień