Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy syrop z pomarańczy, aromatyczny i słodki, idealny do herbaty, napojów czy deserów.
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 9866
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 126
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 533
Doskonałe kotlety mielone z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowiednio delikat...
Odsłon: 78
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 9866
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 126
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 533
Doskonałe kotlety mielone z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowiednio delikat...
Odsłon: 78
Składniki
W garnuszku zagotuj wodę z cukrem aż do rozpuszczenia cukru, dodaj wyciśnięty sok z jednej cytryny i pomarańczy, podzieloną laskę cynamonu, ziarenka kardamonu, anyż oraz goździki. Gotuj na małym ogniu około 10 minut.
Pozostałą pomarańcze sparz i pokrój w plasterki, włóż do gorącego syropu i ostudź. Opcjonalnie możemy dodać kilka łyżeczek rumu, choć nie jest to konieczne.
Przestudzone pomarańcze przekładamy do słoiczka i zalewamy syropem. Zakręcamy i przechowujemy w lodówce.