Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie trzeba wychodzic do kawiarni by rozkoszować się smakiem pysznego cappuccino
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 122
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 180
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 56
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 143
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 122
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 180
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 56
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 143
Składniki
Do makietki wsypujemy 2 spore łyżeczki kawy, szczyptę cynamonu, imbiru. Do rondelka nalewamy 1/3 szklanki mleka i wsypujemy czubatą łyżeczkę cukru waniliowego. Gdy mleko będzie gorące (ale nie gotujące), zmniejszamy gaz do minimum i ubijamy je trzepaczką aż do jego spienienia się. Kawę nalewamy do filiżanki i pokrywamy ją spienionym mlekiem nakładając je łyżką. Można posypać czekoladą.