Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tani, łatwy do przygotowania i przede wszystkim zdrowy. Po przygotowaniu można go przechowywać w lodówce do 4 dni. Ja wlewam gorący do szklanych butelek i bez pasteryzowania mam na dłuższy okres. Sok ma lekki posmak goryczki, więc żeby tego uniknąć można cytrusy obrać ze skórki.
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 418
To pyszny i prosty sposób na zapiekankę, która jest świetnym pomysłem na kola...
Odsłon: 77
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 284
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 165
Naleśniki gryczane z warzywami to ciekawe i aromatyczne danie kuchni wegański...
Odsłon: 1031
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 418
To pyszny i prosty sposób na zapiekankę, która jest świetnym pomysłem na kola...
Odsłon: 77
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 284
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 165
Naleśniki gryczane z warzywami to ciekawe i aromatyczne danie kuchni wegański...
Odsłon: 1031
Składniki
Pomarańcze i cytrynę należy dokładnie umyć i pokroić razem ze skórką w kostkę Zalać 1 litrem wody ,dodać cukier i gotować około 15 minut. Pozostawić na 12 godzin Po tym czasie zblendować i dodać pozostałe 4 litry wody, zagotować wszystko razem i po wystygnięciu przecedzić przez sitko lub gazę.