Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla mnie nowość. Polecam, warto. Jest słodki, jak lubicie mniej słodkie, to w proporcjach można dodać mniej cukru.
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 298
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 147
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 521
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 298
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 147
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 521
Składniki
Przygotowałem syrop z 1 kg cukru i 1 litra wody. Do wrzącego syropu wrzuciłem 1 kg oczyszczonych owoców. Zagotowałem i odstawiłem. Następnego dnia przecedziłem sok przez sito, aby oddzielić skórki i pestki. Dodatkowo zagotowałem 1 kg cukru i 1 litr wody, który następnie wymieszałem z so¬kiem dereniowym. Całość gotowałem jeszcze przez 10 minut do zgęstnienia soku. Wystudzony wlałem do butelek.