Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rozgrzewający syrop miodowo -imbirowy"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 76
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 122
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 33
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 4524
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 76
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 122
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 33
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 4524
Składniki
15 min • Porcja 240 kcal • Koszt porcji ok. 20 gr • Przepis na słoik o poj. 200 ml
Cytrynę i imbir obieram. Cytrynę kroję w plastry, imbir w małe kawałki.
Do wyparzonego słoiczka z zakrętką wlewam trochę miodu, kładę na wierzchu plasterek cytryny i kawałek imbiru, wlewam 1-2 łyżki miodu. Robię tak do wyczerpania się składników. Ostatnią warstwą powinien być miód.
Słoiczek zakręcam, przechowuję w lodówce. Syrop jest gotowy po 2 dniach.Źródło: Kobieta i życie