Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Poncz z rumem"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 151
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 193
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 151
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 193
Składniki
Do garnka wrzucam torebkę herbaty, wlewam 3 szklanki wody i wsypuję cukier. Zagotowuję.
Z cytryn i pomarańcz ścieram skórkę i dodaję do herbaty. Wyciskam sok z owoców (1/2 pomarańczy odkładam), wlewam do garnka z herbatą. Odłożoną 1/2 pomarańczy kroję w półplasterki i wrzucam do garnka.
Gotuję jeszcze chwilkę. Odcedzam przez sitko i studzę. Dodaję rum i przelewam do wazy.Źródło: Kobieta i życie