Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
sezon na śliwki w zasadzie już się zakończył ale ta nalewka jest tak dobra, że muszę się pochwalić i zachęcam do wypróbowania w następnym sezonie
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2142
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 978
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 222
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20994
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2142
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 978
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 222
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20994
Składniki
1. umyte i wypestkowane śliwki układać w słoju, przesypując cukrem, przykryć, odstawić na 2 dni aż owoce puszczą sok, po tym czasie wlewam spirytus i wodę, przez chwilę potrząsam zakręconym słojem żeby wszystko dokładnie się wymieszało, odstawiamy , co kilka dni potrzasnąć słojem, 2. po ok 3 tygodniach przelać nalewkę przez kilka razy złożoną gazę, rozlać do butelek, odstawić na kilka miesięcy (ja miałam bardzo słodkie śliwki i moja nalewka wydawała się zbyt słodka, dlatego kiedy jeszcze stała z owocami dodałam sok z połowy cytryny wraz z owocem), owoce z nalewki zużyć do deserów i ciast, smacznego