Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam smaczną nie za ostrą nalewkę z aronii. Nalewka łatwa w przygotowaniu. Posiada charakterystyczny smak oraz piękny, ciemny kolor.
sitko, duży słój , butelki,
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 595
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 229
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 105
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 119
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 806
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 595
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 229
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 105
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 119
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 806
Składniki
Owoce dokładnie oczyścić, umyć i odsączyć na sicie. Umyte , odsączone owoce przełożyć od dużego słoja na przemian z cukrem. Dodać parę goździków, zakręcić słój i odstawić na kilka dni( u mnie 5 dni) w ciepłe miejsce (u mnie na parapecie okna gdyż mam dużo słońca). Od czasu do czasu potrząsnąć słojem. Po 5 dniach wlać wódkę, zakręcić i odstawić na 2 - 3 tygodnie. Kilka razy potrząsnąć słojem. Po tym czasie przelać do butelek , zakręcić i odstawić lub wynieść do piwnicy. Jeżeli chcemy mocniejszą nalewkę to zamiast wódki możemy dodać spirytus.