Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
to miała być nalewka świąteczna, ale niestety, zbyt późno się do niej zabrałam, na święta nie dojrzeje, ale wiadomo na nalewkę zawsze jest dobry czas
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 173
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 230
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 173
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 230
Składniki
1. pomarańcze i cytrynę dokładnie wyszorować, pokroić w plastry, śliwki i morele pokroić na pół, 2. do dużego słoja wrzucić owoce, miód lekko podgrzać żeby się rozpuścił (można dodać trochę wódki), wlać do słoja, zalać alkoholem, 3. słój zamknąć szczelnie, odstawić na 10 tygodni (czasem można potrząsnąć), po tym czasie przecedzić przez gazę, rozlać do butelek i odłożyć do leżakowania, im dłużej tym lepiej smacznego