Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W jej składzie znajdziecie produkty, które nieodłącznie stanowią element Bożego Narodzenia – pomarańcze, goździki, anyżek, cynamon. Jest nieziemsko pyszna a do tego pięknie pachnie. Do Świąt zostały nam co prawda dwa tygodnie, a jej wykonanie trwa trochę dłużej lecz kto powiedział, że nie możemy smakować takiej nalewki podczas zabawy Sylwestrowej czy całego karnawału?
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 167
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 575
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 65
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1527
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 167
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 575
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 65
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1527
Składniki
Pomarańcze dokładnie szorujemy pod ciepłą bieżącą wodą, suszymy i kroimy w ok 0,5 cm plastry. Przekładamy je wysokiego naczynia ( ja użyłam dużego 3 litrowego słoja), wrzucamy cukier, cynamon, goździki, anyż. Zakręcamy i potrząsamy.
Do słoja wlewamy wymieszaną wódkę ze spirytusem. Całość w miarę możliwości mieszamy. Pozostawiamy w ciepłym, ciemnym miejscu na około 3 tygodnie codziennie potrząsając naczyniem.
Po upływie określonego czasu nalewkę przecedzamy przez gęste sito wyłożoną gazą i rozlewamy do butelek.