Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetne lekarstwo na dolegliwości żołądkowe.Serdecznie polecam:)
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 595
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 229
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 105
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 119
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 806
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 595
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 229
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 105
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 119
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 806
Składniki
Najlepsze orzechy zebrane do końca czerwca. Orzechy kroimy na ćwiartki lub mniejsze części dajemy do słoja i zalewamy spirytusem i wódką,tyle by orzechy były przykryte. Odstawić słój w ciemne miejsce na 2 miesiące. Po tym czasie zlać nalewkę do czystego drugiego słoja ,a orzechy przysypać cukrem by oddały alkohol jaki w nich został. Dać w ciemne miejsce i co kilka dni wymieszać zasypane cukrem orzechy. Trzymać około miesiąca. Po tym czasie zlać powstały syrop z alkoholem i wymieszać z wcześniejszym zlanym alkoholem.
Nalewkę rozlać do butelek i odstawić w ciemnym miejscu na 2-3 miesiące. U mnie ta na zdjęciu jest po rocznym" leżakowaniu":)
Smacznego delektowania:)