Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tę nalewkę robiłam po raz pierwszy ale na pewno nie ostatni. Ma intensywny aromat i smak, natomiast nie ma koloru. Wygląda jak bezbarwna co wcale nie przeszkadza w jej smakowaniu, zwłaszcza w jesienno-zimowe wieczory.
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 283
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 283
Składniki
Rodzynki umieścić w szklanym słoiku i zalać spirytusem. Ustawić na parapecie . Po tygodniu rodzynki opadną na dno słoika. Odlać spirytus. Owoce nie nadają się do niczego, więc je wyrzucić. Zagotować wodę z cukrem, ostudzić. Połączyć z odlanym spirytusem i wódką. Przelać do butelek. W każdej umieścić po kilka świeżych owoców by nalewka ładniej się prezentowała.