Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 68
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 126
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 68
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 126
Składniki
Wykonanie: Gruszki umyć, osuszyć, oderwać ogonki i szypułki, pokroić w kostkę- włożyć do słoja, zalać spirytusem i odstawić na kilka tygodniu w słoneczne miejsce, po czym przełożyć w ciemne i chłodne miejsce na ok. 6 miesięcy. Po tym czasie zlać, przefiltrować, a gruszki zasypać cukrem, cynamonem, startą wanilią i goździkami – następnie odstawić na kolejny tydzień lub dwa (do czasu całkowitego rozpuszczenia cukru). Przefiltrowany syrop dodać do nalewki, przelać do buteleczek i odstawić szczelnie zamknięte na około 2-3 miesiące.