Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
chociaż to nie jest mój przepis (ale jak w tytule) jednak go podaję gdyż ta nalewka jest idealna na obecną aurę. Mimo, że jest ona z czosnkiem to się nim nie śmierdzi. My ja pijemy od listopada do marca wieczorem i rano nic nie czuć :)
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 167
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 575
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 65
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1530
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 167
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 575
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 65
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1530
Składniki
zmiażdżyć 2 główki czosnku (polskiego, nie chińskiego!), wycisnąć sok z 2 cytryn, dodać 4 łyżki miodu i 2 szklanki przegotowanej wody. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i odstawić pod przykryciem w ciemne miejsce na 2 doby. Po tym czasie przelać nalewkę do szklanego naczynia, (u mnie szklany słoik litrowy). Pić 2 łyżki stołowe dziennie. Dzieciom podajemy, oczywiście, mniejsze dawki. Co ważne – nalewka, choć mocno czosnkowa, nie powoduje rozsiewania niemiłego zapachu. Trzymać w lodówce